Astăzi am avut o conversație cu un prieten despre politică. O conversație în care ne-am spus amândoi părerile, eu fiind cel optimist, care crede în schimbare, el fiind cel pesimist care crede că toți politicienii sunt la fel.

Nu îl judec pentru că crede aceste chestii, are și el motivele și frustrările lui, pe mine ce mă deranjează, este faptul că nu vrea să își deschidă ochii și să vadă că poate nu fură chiar toți, poate unii chiar au intenții bune.

Cel mai frustrant lucru pentru mine e acela, că persoanele acestea ori nu merg la vot, fiindcă merg degeaba, că nu au cu cine să voteze, sau votează cu acei politicieni despre care știu că fură, dar măcar au asfaltat o stradă, neconștientizând faptul, că un politician cinstit ar face aceste lucruri fără să fure nimic și cu siguranță le-ar face și mai bine.

Și nu vreau să mă gândesc cât de mulți sunt ca și el.

Și da, cred în politicieni cinstiți, în politicieni care să fie alături de cetățeni, și cred că acești politicieni există și în România, doar că ne este frică să îi votăm, fiindcă credem că sunt exact ca restul.