Mulți bicicliști sunt ca și păsările călătoare, cum a venit iarna, cum nu mai scot bicicleta din casă, și îi înțeleg perfect. Majoritatea nu mai iasă cu bicicleta, nu din cauza că sunt ei prea leneși să mai pedaleze iarna, ci din cauza administrației care ar trebui să se ocupe de dezăpezirea drumurilor așa cum trebuie.

La Timișoara, drumurile se curăță doar pe mijloc, iar marginea drumului rămâne înzăpezită. De pistele de biciclete să nici nu vorbesc, pentru Primăria Timișoara aceea e ultima prioritate pe listă, deoarece #dezvoltareaînforță pe care o susține actualul primar nu se referă și la bicicliști, din păcate.

Dar dacă ești mai curajos și vrei să te deplasezi și iarna cu bicicleta, iată mai jos unele sfaturi pe care ți le recomand:

Nu te grăbii!

Știu, știu, iei bicicleta să ajungi cât mai repede din punctul A în punctul B, dar iarna nu e anotimpul potrivit pentru a te grăbii. Îți recomand să mergi mai încet și cu mai multă atenție, nu ști ce se află sub zăpada depusă pe asfalt și poți intra foarte ușor într-un „crater”, iar mai apoi ști și tu ce poți să pățești.

Pregătiți-vă bicicleta pentru iarnă!

La fel ca mașina și bicicleta trebuie echipată corespunzător pentru iarnă. În primul rând ai nevoie de niște anvelope corespunzătoare iernii, recomand anvelope de la Continental sau Schwalbe și o presiune mai scăzută a anvelopelor. În plus îți recomand să fi echipat corespunzător și cu un set de lumini, deoarece nu ști când te prinde întunericul pe drum.

Îmbracă-te corespunzător!

A rămâne cald pe bicicletă iarna pare puțin mai complicat, nu vrei nici să iei pe tine cele mai groase haine ale tale să te supra încălzești, dar nu vrei nici să îngheți în timp ce pedalezi. Îți recomand să iei pe tine 3 straturi de îmbrăcăminte: primul strat ar fi recomandat să fie ceva mulat, dar nu din bumbac pentru a transpira, iar mai apoi să îți fie frig, al doilea strat ar fi indicat ceva mai călduros, iar al treilea strat trebuie să fie rezistent la vânt și apă și să permită corpului să elimine căldura și umezeala. Nu uita și de căciulă, mănuși și de o încălțăminte de o calitate mai bună. Îți recomand să faci o vizită la Decathlon, iar personalul te va ajuta pentru a face alegerea potrivită pentru tine.

Mergi pe străzile mai puțin aglomerate!

De obicei, străzile principale sunt cele mai bine curățate, dar asta nu însemnă că marginea drumului, unde îți e recomandat să mergi, e foarte bine curățată, iar asta te poate pune în dificultate. Îți recomand să mergi pe străzile mai puțin aglomerate pentru siguranța ta în timpul iernii.