infografic tazz

Suntem in inceput de 2023 si incep sa vina retrospectivele anului 2022 de la diferite aplicatii, iar acest articol este despre retropectiva anului 2022 a aplicatiei Tazz.

Dupa cum m-am asteptat, in top la cele mai comandate produse se afla produsele de tip fast-food, urmate de preparate asiatice si grecesti.

Cele mai poftite preparate și restaurante de pe Tazz în 2022

În București, shaorma, kebabul sau donerul au constituit cele mai multe comenzi de pe Tazz, iar topul restaurantelor bucureștene în funcție de numărul cel mai mare de comenzi de pe Tazz în 2022 este:

  1. Dristor Kebab Delivery
  2. Shaormeria Băneasa
  3. B3ton Restobar
  4. Mesopotamia
  5. Nikos Greek Taverna

Eu unul am comandat destul de dest de la Dristor Kebab si de cateva ori si de la Shaormeia Baneasa

In ceea ce priveste alte orase:

Si in Cluj-Napoca shaorma a fost in topul preferintelor urmate de catre crispy chicken, noodles, iar restaurantele de unde clujenii au comandat cel mai mult de pe Tazz au fost Big Belly, Grande, Express Chef, Noodle Pack și Spartan.

La Timișoara, preparatele preferate în 2022 au fost meniurile zilei și cele de prânz, urmate îndeaproape de shaorma. În ceea ce privește topul restaurantelor, timișorenii au comandat cel mai des de la Jack’s Bistro, Fresh Kebab, Urban King, Restaurant Nora și Papa Sam.

Cand locuiam in Timisoara comandam si eu frecvent de la aceste restaurante.

Utilizatorul cu cele mai multe comenzi de pe Tazz este din Cluj-Napoca, iar acesta a plasat nu mai putin de 746 de comenzi, pe locul doi un utilizator din Brasov cu 667 de comenzi, iar pe locul 3 tot un utilizator din Cluj cu 593 de comenzi.

La nivel național, românii plasează cel mai des comenzi pe Tazz în jurul orei prânzului, respectiv la ora 12:00, excepția de la regulă fiind orașul Constanța, unde ora favorită pentru comenzi este ora cinei, respectiv ora 19.00.  În același timp, mulți dintre utilizatorii Tazz se încadrează în categoria celor mai matinali clienți, care plasează comenzi între 06:00 și 10:00, produsele favorite în acest interval fiind Meniul de mic dejun sau Meniul Zilei. 

În cealaltă extremă, înregistrăm și categoria utilizatorilor cu pofte târzii, unde cel mai comandat preparat este shaorma.  În anul 2022, au fost comandate peste 13.000 de shaorme cu pui în timpul nopții, în intervalul 22:00 – 02:00. Topul orașelor în care au fost plasate cele mai multe comenzi nocturne de mâncare e reprezentat de București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Craiova.  

Raportul anual Tazz ne ofera si date interesante despre topul celor mai performanți curieri. Astfel, în vârful acestui top, se află cel mai performant rider al anului 2022, care este din Arad și a parcurs 47,260 km pentru a livra un total de 7,262 comenzi. El este urmat de un rider din Timișoara, care a parcurs 27,883 km pentru a livra un total de 8,339 comenzi, și de încă un rider din Arad, care a parcurs 26,912 km pentru a livra 8,183 comenzi de pe Tazz.

Numărul total de km parcurși de toți riderii Tazz în 2022, din momentul primirii unei comenzi până la livrarea ei, a fost de 31 de milioane de kilometri. Cu alte cuvinte, riderii Tazz au făcut înconjurul României de aproximativ 10.000 de ori. Cel mai mare bacșiș oferit unui rider a fost de 200 lei, în timp ce bacșișul mediu este de aproximativ 5 lei în București, respectiv circa 3 lei în restul țării.

In ceea ce ma priveste pe mine, am plasat in anul 2022 – 99 de comenzi pe Tazz, cele mai multe se pare ca la Dristor Kebab urmat de Jack Bistro – dar pe atunci locuiam in Timisoara.

top tazz

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-mă și pe: