roeid

Da, aplicatia ROeID s-a lansat acum cateva zile, aplicatie care ar trebui sa ne ofere o identitate digitala pentru a ne permite gestionarea printr-un login unic a tuturor conturilor pentru serviciile publice, precum ghiseul.ro, MAE, sper ca in viitor si in SPV.

Am instalat aplicatia, arata chiar dragut, deci felicitari celor ce s-au ocupat de UI/UX, insa partea de functionalitate lasa de dorit. Am incercat sa-mi creez contul, am trecut de toate etapele, de la verificara cartii de identitate, pana la inregistrarea vocii, toate bune, mi se afiseaza ca toate-s ok, dar doar pentru cateva secunde, fiindca imi apare imediat dupa un mesaj cum ca nu s-a putut verifica identitatea, am incercat s-o verific de 4-5 ori, insa fara succes, aia e, ghinion.

Cred ca s-au grabit cu lansarea, foarte putine servicii disponibile momentan… pentru 2-3 servicii disponibile, nu cred ca merita inca instalarea, nu imi e greu sa ma autentific cu user si parola pe ghiseul.ro, de exemplu, si au mai introdus si conectarea cu loteria romana, nu stiu ce inseamna asta, dar nu cred ca inseamna ca ne putem juca la 6/49 prin intermediul ROeID.

Oricum, aplicatia ar putea promite multe si ar fi un pas important pentru digitalizarea institutiilor publice, sper sa avanseze rapid, sa integreze cat mai multe servicii publice si sa rezolve toate probleme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-mă și pe: