Cauza celor mai multor accidente? Inconștiența. Inconștiența omoară vieți și ce e cel mai grav, e că de multe ori omoară vieți nevinovate.

Nu pot să înțeleg, TU, ca om, cum poți să te urci beat la volan, cum poți tu să conduci cu o viteză mare în localitate, cum poți să nu te gândești și la alte vieți, sau la familia ta.

Îți place așa de mult să bei? Bea liniștit cât vrei tu, dar nu te urca la volan, ai bani de băutură, ai bani și de taxi, sau te urci într-un mijloc de transport. Nu ai cum să fi chiar atât de inconștient.

Îți place viteza? Nu am nimic împotrivă, dar mergi cu viteză pe autostradă, bine, nu în România. Dar du-te în Germania, mergi acolo cu 100km/h în localitate. De ce nu mergi? Îți este frică de autorități? Știu că la noi, aici, încă merge cu o șpagă, dacă nu, oricum sancțiunile nu sunt foarte mari.

Tu, ca autoritate, de ce nu poți dai niște legi care să pedepsească aceste animale? Ah, îți este frică că vei pierde din alegători? Să nu îți fie, vei câștiga alții.

Ce aș face eu? Pentru viteză aș anula permisul fără posibilitatea de a mai avea șansa de a mai susține examenul auto timp de 5 ani, și o amendă echivalentă a 3 salarii minime. Dacă ești prins băut la volan, pușcărie între 1-3 ani, amendă echivalentă a 5 salarii minime, muncă în folosul comunității, plus permisul anulat fără a mai avea șansa de a mai susține examenul auto. În cazul unui accident, doar cu pagube materiale, pușcărie între 3-5 ani, plătirea pagubelor, amendă a 5 salarii minime, muncă în folosul comunității, plus permisul anulat fără posibilitatea de a îl mai reînnoi. În cazul unui accident, în care sunt victime, aș da peste 5 ani de pușcărie, muncă în folosul comunității, plătirea daunelor morale, amendă a cel puțin 10 salarii minime, și bine înțeles, anularea permisului, fără posibilitatea de a mai putea susține examenul auto.

Câte pușcării credeți că ar trebui să mai construim?