Era de asteptat ca dupa succesul ChatGPT, si alte companii mari din tehnologie sa scoate la suprafata propriul lor AI, iar Google a facut asta, prezentandu-l pe Bard, un AI care va fi implementat direct in motorul de cautare.

Nu s-au oferit foarte multe detalii tehnice, tot ce stim este ca Bard este un chatbot care poate răspunde întrebărilor puse de utilizatori, ca alternativă la căutarea pe bază de cuvinte cheie. Pentru început, Bard este disponibil doar unui număr limitat de utilizatori, însă, Google promite extinderea disponibilității în săptămânile care urmează.

Pichai spune că Bard poate oferi o gamă largă de răspunsuri, de la a numi cei mai buni atacanți din fotbal, până la a explica unui copil de 9 ani cele mai recente descoperiri făcute de NASA. Bard se bazează pe modelul lingvistic LaMDA, la care Google lucrează de mulți ani, dar pe care a evitat să-l implementeze până acum într-un produs public, de teama controverselor ce pot apărea dacă răspunsurile se dovedesc a suferi de bias ori rasism.

Pichai mai spune că Google va lucra la creșterea performanțelor lui Bard, folosind în acest scop atât testările interne, cât și feedback-ul oferit de utilizatori.

Aceasta lansare rapida care nici nu ne ofera foarte multe detalii este un semn clar ca Google se teme de ChatGPT si de implementarea ChatGPT in motorul de cautare a celor de la Microsoft.

Sunt curios cum vor evolua lucrurile de acum inainte!

Sursa: Profit.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-mă și pe:
logo

Hello, We’re content writer who is fascinated by content fashion, celebrity and lifestyle. We helps clients bring the right content to the right people.

Explore Topics
- Sponsored Ad - Advertisement