Există alternative la microsoft office?

Există alternativă la suita microsoft office?
Există alternativă la suita microsoft office?

Microsoft Office este printre cele mai folosite dar și printre cele mai piratate programe din lume, chiar dacă acesta nu costă foarte mulți bani (29,99 lei pe lună sau 299 lei pe an).

Am folosit suita Microsoft destul de mulți ani, până în momentul în care mi-a expirat licența :D.  

Până în momentul acela nici nu mă gândeam la alte alternative, dar neavând licența activă, am căutat ceva similar, dar la fel de bun. Așa am dat de Google Docs. O alternativă completă și gratuită a Microsoft Office. 

Cu Google Docs poți face exact același lucru pe care le poți face și cu Microsoft Office. Poți crea documente, poți crea foi de calcul, poți crea prezentări și poți crea formulare.

Google Documents

Cred că toată lumea știe ce face Microsoft Word. Exact același lucru îl face și Google Documents, doar că nu ai nevoie de o aplicație separată, ci doar de un browser. Navigarea printre titluri și subtitluri este la fel de simplă ca și pe Microsoft Word, doar apeși pe titlul care te interesează din documentul respectiv. 

Documentele se salvează automat în Google Drive, deci nu va trebui să îți faci griji în cazul în care ai uitat să-l salvezi. Documentele pot fi descărcate în mai multe extensii, printre care și docx, pdf, epub. 

Google Spreadsheets

Microsoft Excel era programul meu favorit din toată suita Microsoft. Îmi plăcea să creez tabele, să calculez. 

Sincer să fiu, încă nu am folosit foarte mult foile de calcul oferite de către Google, dar din câte am văzut are majoritatea funcțiilor oferite de către Microsoft Excel. 

Google Presentations

Fiecare elev a folosit cel puțin de 5 ori PowerPoint-ul. Nu prea exista proiect care să nu aibă și o prezentare PowerPoint. 

În Google Presentations poți găsi aceleași beneficii ca și în Microsoft PowerPoint.

Ce îmi mai place la Google Docs, este faptul că documentele se salvează automat în Google Drive. Nu mai trebuie să îmi fac griji că am uitat să salvez documentul. Poți descărca documentele în orice extensie dorești, și le poți încărca la fel, în orice extensie dorești.

Ce este și mai interesant, este faptul că pot lucra mai multe persoane la același document, în același timp. Știu că au și cei de la Microsoft această opțiune pe versiunea lor de online, dar de ce aș plăti bani pentru asta când Google oferă aceeași opțiune într-un mod gratuit?

Google Docs poate fi folosit și fără o conexiune la internet, chiar dacă e o aplicație în browser.  

Pe lângă Google Docs mai ai și alte alternative, precum: LibreOffice, Apache OpenOffice, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like