Stilul APA

Ca și student, a fost o mare bătaie de cap când am auzit de citarea sursei bibliografice, mai ales într-un stil aparte, precum stilul APA. În liceu era de ajuns să lăsăm la final câteva link-uri de pe câteva site-uri pe care le-am vizitat, în mare parte wikipedia, și era suficient, însă la facultate se schimbă puțin treaba, dacă nu în timpul facultății, la lucrarea de licentă cu siguranță. 

De aceea, în acest articol îți voi arăta cum să citezi sursa bibliografică în stilul APA simplu și ușor, fără bătăi de cap. 

Înainte de a începe, trebuie să știi că acest stil a fost propus de Asociația Psihologică Americană, folosit în științele sociale, dar care acum este folosit în foarte multe locuri, precum în lucrări de licență, lucrări de dizertație, teze de doctorat și așa mai departe. 

La facultate ți se explică ce e stilul APA, de ce e important să-l folosim, primim exemple de cum trebuie să arat stil, dar nu explică nimeni că acest stil se poate genera aproape automat cu ajutorul unor resurse gratuite sau direct cu ajutorul Microsoft Word.

În primul rând, doresc să îți prezint un site care pe mine m-a ajutat în citarea sursei la lucrarea de licență fără a-mi bate capul. Este vorba despre acest site: https://www.scribbr.com/apa-citation-generator/ , care funcționează foarte simplu: de exemplu, avem un articol pe internet pe care dorim să-l cităm în lucrarea noastră de licență, luăm link-ul articolului, îl inserăm în căsuța specială de pe site, iar acesta va prelua toate datele necesare stilului APA, precum autorul articolului, data publicării, titlul acestuia etc., și tot ce îți mai rămâne de făcut e să copiezi textul pe care site-ul ți l-a generat. 

Stilul APA
Stilul APA

În al doilea rând, chiar și în Microsoft Word există posibilitatea de a crea o sursă bibliografică în stilul APA, dar pentru acest lucru, te las să urmărești tutorialul de pe site-ul Microsoft, fiindcă cu siguranță Microsoft explică mult mai bine ce ai de făcut decât aș explica eu. 😀

Sper ca acest articol ți-a fost de folos, iar dacă urmează să îți scrii lucrarea de licență, disertație sau orice altă lucrare, îți doresc succes și multă inspirație!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește-mă și pe: