Cum putem avea un aer mai curat în orașe?

Cum putem să scăpăm de poluarea din orașe_
Cum putem să scăpăm de poluarea din orașe

Problema aerului poluat nu e de ieri sau de azi, e de foarte mulți ani, ani în care s-ar fi putut lua măsuri, dar din păcate, în România, foarte puține orașe au ținut cont de acest lucru, chiar dacă li s-au solicitat în mod repetat.

Dar această problemă se poate rezolva, nu de azi pe mâine, dar cu puțină voință se poate rezolva destul de ușor.

În primul rând primăriile ar trebui să construiască o „autostradă” pentru bicicliști. Piste de biciclete în tot orașul, conectate între ele, de ce nu, și cu alte orașe/sate.

În al doilea rând, asigurarea a cel puțin 50 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor. Acest lucru se poate face prin construirea de parcuri noi, prin plantarea de noi copaci, etc.

În al treilea rând, un program mai bun pentru încurajarea cumpărării vehiculelor electrice.

În al patrulea rând, interzicerea mașinilor foarte poluante din orașe, sau cel puțin din zonele centrale ale orașelor. Acest lucru nu este unul plăcut pentru mulți șoferi, dar ar trebui să înțeleagă că doar așa putem să diminuăm din poluarea din orașe.

În al 5-lea rând, transportul public 100% electric. Acest lucru necesită o investiție majoră, dar o investiție care pe termen mediu și lung nu poate fi decât benefică și să nu uităm, o investiție care se poate realiza cu bani europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like