Posibil fiindcă citești acest articol ești pe cale să afli cum va fi prima ta sesiune din facultate, sau poate ai trecut de prima și încă nici acum nu te-ai acomodat cu ea, te înțeleg perfect.

Urmează să scriu a treia sesiune și tot am emoții, fiindcă nu știu, poate pentru că am acordat atenție altor lucruri decât învățatului, poate că am văzut mai multe filme decât materiile pe care ar fi trebuit să le învăț, sau poate pentru că am învățat prea mult și mi frică să nu uit nimic din ce am învățat.

Indiferent în care categorie te afli, îți dai seama că profesorilor nu le mai pasă așa mult de tine ca în liceu sau în gimnaziu și o lași mai moale cu învățatul și atunci înainte de sesiune îți dai seama că nu ai făcut cea mai bună alegere să pui FIFA pe primul loc, dar asta e altă poveste.

Dar ca să revin la întrebarea din titlu: Cât de grea e sesiunea de fapt? Ei bine, nu e grea, dacă depui și tu minimul necesar de efort pentru a citii ceva din cursurile și seminariile alea, că nu degeaba le-a predat profesorul, sau nah, poate e degeaba, dacă nu te interesează materia, dar dacă vrei să treci, forțează-te puțin și învață câte ceva din ele.

În comparația cu bacalaureatul, sesiunea e mai ușoară, părerea mea, pentru că ai 3-4 zile libere între materii, cea ce îți oferă mai mult timp să înveți. Și așa fac și eu: Nu învăț tot semestrul, dar asta nu înseamnă că lenevesc, ci fac lucruri de care chiar îmi pasă, iar după ce aflu ordinea examenelor mă pun să învăț. Învăț la prima materie, susțin examenul, am iarăși 3-4 zile libere să învăț, și tot așa. Dar e important ca în acele 3 – 4 zile să te concentrezi doar pe învățat si încearcă să lași facebook-ul deoparte în acea perioadă, sau alte lucruri care ști că îți ocupă mult timp.

Iarăși un lucru important e să nu prea lipsești de la cursuri, știu că pot fi plictisitoare, dar chiar e bine să fi prezent la ele și poate și puțin activ, sau cel puțin să nu dormi, poate rămâi și cu o idee de acolo.

Rezumat: Sesiunea nu e grea, tu nu îi acorzi destul timp!