Press ESC to close

Cartea care mi-a readus apetitul pentru citit

Sunt sigur ca fiecare dintre noi am trecut prin momente in care ne-am pierdut entuziasmul pentru citit. Poate ca ne-am plictisit de aceleasi genuri sau poate ca am avut prea multe alte responsabilitati care ne-au distras atentia. Indiferent de motiv, pierderea interesului pentru citit poate fi dezamagitoare, cel puțin pentru mine.

Imi doream sa ma reapuc de citit, dar m-am plictisit de genul de carti pe care le citeam, mai exact de business – dezvoltare personala si eram intr-o continua cautare de schimbare de gen, dar din diverse motive am tot amanat. 

Pana cand am zis sa-i ofer o sansa unei carti de care nu stiam nimic, dar titlul mi-a atras atentia: “daca pisicile ar disparea din lume”. Si sa fiu sincer, aceasta carte mi-a readus apetitul pentru citit.

„Daca pisicile ar disparea din lume” este o carte de fictiune si  nu este deloc o carte despre pisici cum sugereaza titlul, ci o simplă carte despre noi ca oameni si cat de egoisti putem sa fim.

Este o carte scurta, de aproximativ 200 de pagini, iar toata povestea incepe destul de direct, in care personajul principal, un postas, se duce la medic si afla ca are o tumoare pe creier in ultimul stadiu, iar in curand va muri, insa cand ajunge acasa, un personaj mai neașteptat isi face aparita, mai exact diavolul, care ii propune un targ destul de greu de refuzat, mai exact, postasul e pus sa aleaga un obiect pe zi care sa dispara de pe pamant, iar in schimb diavolul ii va prelungi viata cu o zi.


Povestea se desfasoara timp de sapte zile, de luni pana duminica, zile in care personajul principal alege ca telefoanele, filmele si ceasurile sa dispara,  iar in ultima zi, autorul isi va lua ramas bun, dar lasandu-ne cu un final deschis.

Sincer, datorita acestei carti, am redescoperit placerea de a citi si am inceput sa caut si alte carti in genul acesteia. 

Daca si tu ai trecut prin momente in care nu ai mai fost atras de citit, iti recomand cu caldura sa dai o sansa cartii “Daca pisicile ar disparea din lume”.

Eu am citit-o prin intermediul aplicatiei Voxa, insa o gasesti si pe elefant.ro sau libris.ro.